Bir parti daha bitti...

4-5 Mart 2006 tarihlerinde, Türk Demoscene Tarihinde yepyeni bir sayfa açıldı. 2002 yılından beri düzenli olarak yapılan 7DX DEMOSCENE PARTY serilerine yepyeni bir kardeş geldi! Bundan böyle yılda sadece bir parti yerine artık en az iki(2) partimiz olacak!. Şimdi hepimiz dört gözle 7D6 DEMOSCENE PARTY'yi bekliyoruz. Eğer sizler olmazsanız, ziyaretçiler, gruplar, demolar olmazsa, ne parti olur, ne yarışma olur ne de SCENE olur. Bunu unutmayın!

Nasıl başladı?

Herşey, 25 Aralık 2005, Saat 14:30'da Nightlord/Glance'in tr-demoscene adlı foruma attığı mesaj ile başladı.
Selam Arkadaslar,
Bir suredir aklimda olan bir projeyi esimle beraber hayata gecirmis bulunuyoruz. NIGHTSHIFT veya Turkce adiyla GECE VARDIYASI, 4-5 Mart tarihlerinde Istanbulda duzenlenecek. Yakinda parti sitesini yayinlayacagim. bu sitede compolarla ilgili bilgi yer alacak. Parti mekani Ocak ayi icinde belirlenmis olacak. Gelismeleri sitede takip edebileceksiniz.

Bu partiyi su an duyurma sebebimiz, sevgili PLAZMA editortlerinin ilk sayidaki HABERLER kosesine bu haberi de eklemelerini ummamdir.

Ayrica ogrenci olan scenerlar yaklasan somestir tatilini ve ilk vizeler baslamadan onceki donemi parti tarihini bilerek iyi kullansinlar ve compo entrylerini simdiden hazirlamaya baslasinlar istedim...

Artik 7dx organizatorlerinin de sadece katilimci olarak bulunabilecekleri bir parti olacak sonunda :)
hadi bakalim kendinizi simdiden hazirlamaya baslayin
Daha sonra, sevgili Nightlord'la telefonda konuştuk. Bana "Acaba sizin okulda, ücretiyle, mekan kiralama varmıdır?" diye sordu. İşin doğrusu, 2001 yılından beri çalıştığım üniversite olan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde işe ilk girdiğim gün gözüme kestirdiğim, hatta acaba burada birşeyler yapabilirmiyim? dediğim fakat zamansızlıktan pek üzerine düşmediğim Study Hall aklıma geldi. İzin alamayacağıma o kadar emindim ki, Nightlord'a : "Abi, okuldan sorun oluyor, çok zor" dedim.

Okulumuzun Network yöneticisi Black/Olympos'un ofisi, tam Study Hall'e bakar. Yanına gittiğim bir anda "Ya kanka, şurda bi parti yapsak ne süper olur dimi? Tam parti place :)" dedim. O da, "Usta, orası çok zor, Serdar Bey'den izin alman lazım..." dedi.

Ocak ayı idi sanırım, bir öğlen kantinde yemek yerken, kütüphaneden sorumlu sevgili Serdar Katipoğlu'na rastladım. O an aklıma sormak geldi... "Serdar abi, bir cumartesi-pazar günü, acaba, Study Hall'de bir etkinlik düzenleyebilirmiyim?".

Serdar abi, gayet rahat bir şekilde : "Tabii Uğurcuğum, sadece tarihe bakalım, o esnada sınav olmasın" dedi. Ben kulaklarıma inanamadım! Bu kadar kolaymıydı? Yaklaşık 4-5 yıldır ACABA dediğim şey, aslında dünyanın en kolay işiymiş de haberim yokmuş! Heyecanla Nightlord'a telefon açtım. Birçok şeyi okul üzerinden rahatca halledebileceğimizi söyledim.

Evet, gerçekten parti olacak galiba!

Birkaç gün sonra, eşimle birlikte Nightlord'lara gittik. Elimizde kağıtlar, aklımızda fikirler. Gece geç saatlere kadar konuştuk, planlar yaptık. Acaba neyi nasıl halledebilirdik. Kimin kimle kontağı vardı, acaba herşey hayal ettiğimiz gibi gidecekmiydi? Nightlord'un sevgili eşi Irian ve benim scene ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, hatta bilgisayar müziklerini evde bana dinlettirmeyen! eşim Echee de bizimle beraber bu işe dahil olmuştu artık!.


Öncelikle logo, parti sitesi gibi en önemli konuların halledilmesi gerekiyordu. Herzaman olduğu gibi, en yakınımda bulunan, hızlı ve kaliteli işleri ile hep yardımıma koşan sevgili grup arkadaşım Hyper/Bronx'a müraacat ettik!. Kendisi bizi kırmadı, hafta sonu demedi, tam 5 saat içinde gereken grafikleri hazırladı. Logo çizdi, poster tasarımı yaptı ve site tasarımı yaptı. Bunlarla da yetinmedi, afiş, t-shirt, yakalık, not defteri, wallpaper tasarımları yaptı. Hatta bunlarla da yetinmedi, International Karate sprite'ını yaptı, mekanı dekore etti, deliler gibi koşturdu!

Hızla posteri sevgili Spaztica'ya ilettik. Çalıştığı firma olan GrafiTürk, sağolsunlar bizim için tam 2000 adet poster bastırdı. Hemen posterleri dağıtmaya başladık. Birçok üniversite, bilgisayar firması ve dergilere gönderdik. Fakat iş sadece poster göndermekle bitmiyordu tabii ( : Basın bülteni hazırlandı ve bildiğimiz tüm gazete, dergi ve televizyonlara gönderildi.


İlk bombayı patlattık!

Alman go64 firması ile temasa geçtik. Kendileri Commodore 64 için donanım satan bir kuruluş. Partimize gelip özel NIGHTSHOP standı açmalarını rica ettik. Firmanın sahibi, C64 gruplarından biri olan PLUSH'ın müzikcisi cOSOWi idi. Aynı zamandan SCEEN dergisinin yayımcısıydı. Hemen uçak biletini ayarladık. Organizatörlerimizden mrr/Bronx hemen atladı ve "Abi, gelecek olan kişi bende kalabilir!"

Herşey neredeyse umduğumuzdan daha iyi gidiyordu. 1992 yılından beri arkadaşım olan h2o/Paradox ile netde muhabbet ederken, mart ayında partimizin olduğunu söyledim. Kendisi direk GELİYORUM dedi!. İlk başta pek inanmamıştım. Çünki 6-7 ay önce Almanya'dan Fransa'ya taşınmıştı ve uzun bir yolculuk yapması gerekiyordu İstanbul'a gelmek için.

Partimiz için açılış videosuna ihtiyacımız vardı. Aynı zamanda güzel bir tema müziğine. Başta mAX/bRONX'dan rica ettim müziği. Kendi müzik gruplarından yetenekli bir arkadaşı olduğunu, aynı zamanda eski bir AmigA kullanıcısı olduğunu, müziği ondan rica edebileceğimizi söyledi. Hemen kendisi ile temasa geçtim. Sevgili bYTECHaOS kısa sürede çok hoş bir müzik yaptı.

Müzik tamadı. Fakat videomuz hazır değildi. Sevgili kardeşim tURBO/bRONX herzaman olduğu gibi beni kırmadı ve onca yoğun işleri arasında bu muhteşem videoyu yapma imkanı buldu. Aslında video 4 dakika olacaktı ama ancak 1.5 dakikası yetişebildi partiye. Bu kısa zaman diliminde, tURBO/bRONX yine çok hoş bir iş çıkarmıştı.

Parti zamanı geldi çattı!

Tarih 3-Mart-2006 Cuma günüydü. Hepimizde büyük bir heyecan vardı!. Öğlen saat 13:00'den itibaren Study Hall'de dekorasyon işlerine başlayacaktık. Ben saat 13:40 gibi ofisten ( Mecidiyeköy ) havaalanına gidecek, cOSOWi/pLUSH ve h2o/pARADOx'u karşılayacaktım. Diğer organizatörler ( Nightlord, Irian, Mrr, Hyper, Black, Madmagic, Midnight, Spaztica ) de mekana gelip son düzenlemeleri yapacaktı.

Hesaplarıma göre, misafirlerimizi saat 15:45 / 16:00 gibi alsam, saat 17:00 gibi mekana dönerim diye düşünmüştüm. Fakat hiç böyle olmadı. h2o'nun uçağı tam 2 saat 10 dakika rötar yaptı. Münih'teki kar fırtınası yüzünden. Benim misafirleri alıp mekana dönmem saat 20:00'i bulmuştu. Daha halen arkadaşlarım çalışıyordu ve benim gidip Bimeks'ten ödülleri teslim almam gerekiyordu.

Yapılacak daha çok iş vardı mekanda. International Karate Sprite'ı yapılacaktı. Kablolar, dev ekran ve projeksiyon makinesi. Compo PC'si kontrol edilecek ve Party Intra Server'da son kontroller yapılacaktı. İlk başta 2m x 2m x 80cm olan sahne, mekana sokulamayınca, yeniden sahne inşa edildi. Nightlord ve Spaztica, Mecidiyeköy'e gidip Video-Switcher yapmak için kablo ve parça aradılar.

Tüm arkadaşlarım hummalı bir şekilde çalışırken ben, önce mRR ve cOSOWi'yi eve bıraktım, daha sonra da hediyeleri almak için yola koyuldum. Saat 22:00 gibi hYPER/bRONX ile telefonda konuştum. Herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Saat 01:00'da yatağa yattığımda yarın herşey düzgün gitmesi için dua ediyordum...
ViGO/bRONX - 11-03-2006 Cumartesi 13:15